Om onze doelen te bereiken maken we gebruik van programmeertalen, tools, opensource communities en een branchevereninging.

Microsoft Partner

De krachtigste ontwikkelomgeving van dit moment is Visual Studio. Hiermee ontwikkelen we de meest complexe webapplicaties en backoffice koppelingen. C# heeft hierbij onze voorkeur. We gebruiken de Xamarin module om mobile native app’s platform onafhankelijk te ontwikkelen.

Umbraco Community Member

W3S levert een actieve bijdrage aan de community rondom Umbraco. We zijn actief op diverse fora, met vraag en antwoord, met de uitwisseling van kennis rondom het systeem en de doorontwikkeling van het CMS. Zo zijn er al een aantal aanpassingen in het systeem die vanuit W3S zijn aangedragen in de core doorgevoerd. Tevens heeft W3S een ORM (Object Relation Mapper) ontwikkeld waarmee de structuur tussen de objecten en nodes in Umbraco kan worden ondervraagd. Deze ORM is beschikbaar gesteld voor de community.

Dutch Digital Agencies

Dutch Digital Agencies (DDA) is de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus. Dutch Digital Agencies is opgericht in 2002 onder de naam PIBN (Platform Internet Bureaus Nederland). Met als voornaamste doel de wildgroei in de zich razendsnel ontwikkelende internetindustrie tegen te gaan. Om de sector verder te professionaliseren wordt sindsdien actief ingezet op zaken als kennisuitwisseling, belangenbehartiging, bedrijfsondersteuning en onderzoeken. Tevens hanteert DDA gedragsregels op het gebied van bedrijfsvoering en omgang met opdrachtgevers en collega-bureaus. W3S is lid sinds 2009.

Google Partner

Wij zijn officieel gecertificeerd Google Partner. Wij mogen ons expert noemen op het gebied van AdWords, omdat we in de afgelopen 12 maanden meerdere examens hebben afgelegd en daarnaast actief bezig zijn geweest met advisering richting onze klanten.